`Газпром` не одобрява разчетите на Булгартрансгаз за размера на транзитните такси

...
`Газпром` не одобрява разчетите на Булгартрансгаз за размера на транзитните такси
Коментари Харесай

`Газпром` не одобрява предложените транзитни такси за Турски поток

`Газпром` не утвърждава плановете на " Булгартрансгаз "  за размера на директните такси по бъдещото трасе на тръбата Турския поток, която би трябвало да придвижва газ през България до Европа.

Това стана ясно от изявление на началника на отдел " Логистика " в " Газпром Експорт " Дмитрий Грачов по време на съвещание на КЕРВ. В комисията се организира публично разискване на готвените от държавния газов оператор " Булгартрансгаз " правила за преноса на газ от турската до сръбската граница.

Нормата на рентабилност е повишена, което води до по-високи цени. Това сподели началникът на отдел " Логистика " в " Газпром Експорт " Дмитрий Грачов по време на съвещанието на КЕВР за провеждането на третата и ангажираща фаза 3 от процедурата Оpen season за уголемение на газопреносната система на " Булгартрансгаз " ЕАД.

Представителят на съветската компания счита, че всичките разноски по основаването на газопреносните мощности ще бъдат покрити за сметка на дълготрайното запазване.

Дмитрий Грачов смята, че сдружения, които са в положително финансово състояние, не са длъжни да дават финансово застраховане. По думите му това е прекомерно високо условие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР